Obserwuj nas:

XXI Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywności

XXI Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywności

W dniach 14-15 marca 2019 r. w Poznaniu odbył się III etap centralny Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności. Brała w nim udział uczennica klasy IV Technikum Technologii Żywności Alicja Furman pod opieką prof. Alicji Prendeckiej. W etapie centralnym uczestniczyło 45 uczniów z całej Polski kształcących się na kierunkach żywnościowych. Organizatorem Olimpiady jest Uniwersytet Przyrodniczy i Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu. Olimpiada na szczeblu centralnym obejmowała trzy części: test, odpowiedzi ustne i quiz z wiedzy zawodowej. Wiedzę uczestników oceniała Komisja pod przewodnictwem prof. dr hab. Jana Michniewicza i prof. dr hab. Jana Pikula z Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu. Dodatkową atrakcją dla uczestników było zwiedzanie Poznania, oraz Katedry Biotechnologii i Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu. Podsumowanie Olimpiady odbyło się w zabytkowej Sali Kolegium Rungego. Nasza uczennica Alicja Furman uzyskała tytuł finalisty etapu centralnego. Gratulujemy sukcesu i dużego zaangażowania uczennicy.

Alicja Prendecka

Irena Kubera-Dembe

Udostępnij ten wpis:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Jesteśmy w serwisach:

Zespół Szkół Nr 4 W Wałczu to Technikum Zawodowe Nr 3, oraz II Liceum Ogólnokształcące Im. Ks. Prof. Józefa Tischnera

Zapisz się do newslettera!

Obiecujemy, że nie będziemy spamować. Otrzymasz tylko najważniejsze informacje. Informacje dot. przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności.

Najnowsze galerie