- 733 130 565
- 67 258 30 59
- sekretariat@rcku.pl
- Sekretariat czynny od pon. do pt. 7:30 - 14:30
Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych to zawód coraz częściej poszukiwany ze względu na zapotrzebowanie specjalistów ds. żywienia człowieka i organizacji usług gastronomicznych.
Kwalifikacje w zawodzie:
Czego nauczysz się wybierając ten zawód?
Technik żywienia i usług gastronomicznych będzie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
Kontynuacja nauki
Zdobyte kwalifikacje w zawodzie technik Żywienia i usług gastronomicznych mogą być podwyższone poprzez kontynuację nauki w szkołach wyższych na kierunku technologia żywności, żywienia człowieka, dietetyka, hotelarstwo i turystyka, nauki konsumenckie, nowoczesna organizacja i zarządzanie w gastronomii oraz innych kierunkach pokrewnych.
Zespół Szkół nr 4 w Wałczu
Technikum Zawodowe nr 3
II Liceum Ogólnokształcące
im. ks. prof. Józefa Tischnera.